Monday, April 30, 2012

Nimekuu



Mai tuli, mai võitis, mai päikese tõi...Ongi käes maikuu. Isa soovil on mul nimeks Mai, kuigi sünnipäev on hoopis septembris, nimelt esimesel septembril. Mis on ka üks tore päev. Seoses sellega oleks nii mõndagi pajatada, aga mitte täna. Tervitan suuri ja väikeseid kevadpüha puhul, nautigem kaunist ilma ja päikest !!! Nii õitsesid vanad õunapuud eelmisel aastal.

Sunday, April 29, 2012

Üksainus õis ei tohiks olla palju


Eile oli jälle tegus päev. Ajakirja Kodu&Aed maikuu numbrist saime toreda idee, vanast pliidirauast ja ahjukividest ehitasime maitsetaimededele uue kodu. Mis vajab nüüd sisustamist. Kuidas küll ise selle peale ei tulnud? Vanarauahunnikust leiab nii mõndagi huvitavat. Jõudsin siiski kaks astilbet ja võõrasemad ümber istuda. Külvasin võõrasemad eelmisel suvel, ilusad taimekesed kasvasid. Vist on punased? Esimene tulp puhkes õide, ta ongi mul
ainuke viiest maha pandud minitulbist. Kuhu teised kadusid, ei tea.


Ja veel üllatus, hommikupoole olid nartsissid veel kinni, aga pärastlõunal puhkesid õide varajased trompetnartsissid. Kahjuks nime ei tea, sõbranna kinkis kunagi.




Samuti alustasid nartsissid Jetfire, vahvad pisikesed, kroonlehed tahapoole käändunud. Nendega kohtusin esimest korda. Sobiksid hästi kiviktaimlasse. Kunagi oligi kiviktaimla plaanis, aga loobusin. Looduslikult pole sobivat maastikku või keldrikatust ja ei hakka midagi moodustama ka.



Muide, pealkirja tagamaadest. Kunagi keskkooli ajal, kinkisid klassivennad meile, tüdrukutele lilli ja ulatasid need üle just selle lausega, üksainus õis ei tohiks olla palju....Siiani meeles.

Friday, April 27, 2012

Koduloomadest ja muust


See on esindusfoto Sõbrakesest, kassist, kes ei räägi. Leidsin ta aastaid tagasi linnast just enne jõule. Oli vast paarikuune, mis temaga juhtus, ei tea. Praegu on ta ülisõbralik maakass. Käisime temaga ka operatsioonil, titatega enam muret pole. Ja veel on klassikaline triibuline ehk Tripsu, Sõbrakese esimene laps. Suurte ümmarguste silmadega ja hästi jutukas. Mis vahel tüütab.


Tripsul on pojake, Topsik, tema on valge nagu vanaemagi. Suur hella hingega poisivolask, kes  sülle kipub.  Ja küla vahele kaklema ei lähe.
Olen nn kassiinimene, koertesse suhtun kerge umbusuga. Ehk on põhjus peidus kauges lapsepõlves, olen kaks korda hammustada saanud. Sellest piisas.
Veel on meil 11 kana, 3 musta ja 8 pruuni. Munavabrik töötab täie hooga, jagub kõigile. Mis on väga positiivne, arvestades hinnatõusu. Tibud on väga sõbralikud linnud, võtan vahel mõne sülle, küll läheb jutustamiseks. Kui ainult aru saaks! Nad  on juba nädalapäevad õues oma aias ja toimetavad rõõmsasti.

Vihmane hommik

Vihm ja natuke sooja on õue rohetama löönud. Kuulsin hommikul kägu, eriti innukas kukkuja veel polnud, võtab hoogu ilmselt. Muide, ma olen kägu näinud! Pole just eriline linnutundja, aga kuna ta lendas ja samal ajal kukkus, siis järeldasin, et  on kägu.
Krookused hakkavad õitsemist lõpetama, järgmine peenrailu on mu ainus Danfordi võrkiiris Katherine Hodgkin, nimetatud proua järgi, kes neid Türgis
esimesena korjas. Jupikese varre otsa kaunis õis, Vahva !



Ja see on lillepuu, tarisime ta sügisel metsast, kui kuusoksi tõime. Loodan, et mul fantaasiat jätkub kaunistamiseks.Taamal paistab kartulimaa, millal kartulipanemiseks läheb, veel ei tea. Tavaliselt toomingate õitsemise aegu, eks näis.


Ohoo, ilm hakkab selginema, lähen igahommikusele ringkäigule.

Monday, April 16, 2012

Krookused, ilmaennustajad

Nädalapäevad Kaldal, paar päevakest oli ka sooja ja päikest.Nägin esimest liblikat, kirjut ja pisikest!Ju siis tuleb pisike kirju suvi. Mesimumm sumises krookustes. Uudishimu oli suur, harutasin lahti roosid. Ei tea, kas kiirustasin liiga? Tunduvad elus kõik olevat, jätsin mullahunnikud veel laiali kraapimata. Ajasin üles kolm konna, olid veel uimased, varsti hüppavad üksi ja kaksi.
Aga praegu .... sajab lörtsi ja tuul on kõva! Kuid tuba turvaliselt soe, tuli praksub pliidi all, saab Tootsi viisi plaani pidada. Hea lugemine ootab ka järge.

Tuesday, April 10, 2012

Raagremmelgas

Raagremmelgas enne viimast lumesadu. Istutasin 2010 ja tunneb ta ennast hästi, rõõmustab rohkete tibudega ja pärast urbadega.


Linnas, Tallinnas

Linnaasjad aetud.Pühapäeval väikese tütre, (32) sünnipäev, tore oli.
Muretsesin täiendavalt suvelillede seemneid ja ostsin päevaliilia Always Afternoon ja liilia Robert Swanson, mille paki peal kirjas, et on aasia liilia.Aga ikkagi on idaliilia, hollandlased eksivad vahel. Kunagi ostsin roosi Lumivalgeke, kes osutus pigem Punamütsikeseks...
Homme sõidan Raplasse, sest on valmis meie talu viimane uus aken, õnneks.Hind on 10% kallim.Nüüd on siis ring peal, vahetatud kõik vanad aknad.Eriti uhke olen oma nn unistuste suure köögiakna üle, kuna ruum on suur, siis praegu on valgust ja päikest küllaga.Vanad aknad vajavad kõpitsemist, neid saab teisel korrusel kasutada.Aga selleks pole praegu mahti, aiatööd ootavad !!!!

Friday, April 6, 2012

Esimesed kevadekuulutajad!



 Kauaoodatud ja kaunikesed, ootan järgmisi, uusi ja vanu tärkajaid, ärkajaid.